КАМП МЛАДИХ НА БУБЊУ
31.05.2014


У оквиру припрема за обележавање градске славе „Свети цар Константин и царица Јелена„, градска општина Палилула у сарадњи са Канцеларијом за младе ове општине и цивилним сектором, организовала је спортски викенд на Бубњу, под називом „Камп младих„. Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула и проф.др Зоран Перишић, градоначелник Ниша, са сарадницима обишли су учеснике и организаторе ове активности.

Упркос томе што временски услови нису били идеални, на теренима Спомен парка Бубањ окупило се више од 1000 младих. Спортско-рекреативне активности, промоцију извиђачких вештина, школу јахања и одговарајуће програме обуке за младе, осмислили су чланови Савеза извиђача града Ниша, из одреда извиђача „Краљ Петар-Први“, „Ђука Динић“ и ОИП „Школски брод ЈАДРАН“; чланови Коњичког клуба „Нониус“, Академије Спорта, Сафари клуба Ниш, уз учешће ученика основних и средњих школа са територије градске општине Палилула.

Градоначелник Ниша, проф. др Зоран Перишић је истакао да оваквих окупљања младих треба да буде чешћа, јер су могућности за спортско-рекреативне активности, које пружа локација на Бубњу, изузетно велике. Са тим се у потпуности слаже и председник општине Палилула, Бобан Џунић, који је подсетио новинаре да се неколико година интезивно ради на уређењу спомен комплекса на „Бубњу“. Реконструисан је Амфитеатар, уређене су стазе, постављене клупице и вејници. Председник Џунић је најавио да су у плану нови пројекти који би привукли нишлије али и туриста да посете овај спортско–рекретаивни комплекс. Спортски викенд и камп младих осим рекреације и дружења има и хуманитарни карактер, подрешку и помоћ становницима у поплављеним подручијима Србије. (ЕКОполис, Д.В)